user


ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εγγραφείτε εδώ
0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
 • Blog
 • Πώς θα επιλέξεις τα κατάλληλα υλικά θερμομεταφοράς

Πώς θα επιλέξεις τα κατάλληλα υλικά θερμομεταφοράς

Πώς θα επιλέξεις τα κατάλληλα υλικά θερμομεταφοράς
 • Η θερμομεταφορά σαν διαδικασία συνδέεται με διάφορες τεχνικές μεταφοράς σχεδίων σε υφάσματα και άλλα αντικείμενα.

  Πρόκειται για έναν όρο-ομπρέλα θα λέγαμε, όπου η βασική αρχή είναι μεν η ίδια, αλλά τα επιμέρους στοιχεία κάθε μεθόδου αλλάζουν, όπως αλλάζουν και τα υλικά θερμομεταφοράς που απαιτούνται.

  Αν έχεις απορίες σχετικά με το ποια προϊόντα θερμομεταφοράς να επιλέξεις για τις ανάγκες σου, συνέχισε να διαβάζεις – η 3ME, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της στο χώρο της εκτύπωσης, θα απαντήσει σε κάθε σου ερώτηση!

  Βινύλια κοπής

  Ένα από τα πιο συνήθη υλικά θερμομεταφοράς είναι τα βινύλια κοπής.
  Όπως και ο φλόκος κοπής, ονομάζονται έτσι γιατί εισέρχονται σε ένα κοπτικό μηχάνημα το οποίο χαράζει πάνω τους ακόμα και το πιο περίτεχνο σχέδιο που έχουμε φανταστεί ή σχεδιάσει!

  Υπάρχουν πολλά βινύλια κοπής στην αγορά ανάλογα με το αποτέλεσμα που προσπαθούμε να πετύχουμε: ματ φιλμ πολυουρεθάνης για θερμομεταφορά σε βαμβακερά, πολυεστερικά, ακρυλικά ή νάιλον υλικά, για λευκά και σκούρα υφάσματα με προβλήματα μετανάστευσης χρωμάτων, μεταλλικά, ανακλαστικά, με ανάγλυφη υφή, ημι-ματ, για τρισδιάστατο εφέ, για ζεστό ή κρύο τράβηγμα κ.α. Στην 3ME θα βρεις την πιο λεπτή μεμβράνη μεταφοράς στην αγορά (Hotmark) στα 55 µm, με μεγάλη αντοχή στο πλύσιμο 80 ° C ιδανική ακόμα και για ρούχα εργασίας. Επίσης θα βρεις όλη τη σειρά υλικών θερμομεταφοράς της Chemica όπως Firstmark , Quickflex Revolution, Hotmark Revolution, Allmark, BlingBling κ.α.

  Γιατί να το επιλέξεις: Ανάλογα με την πολυπλοκότητα του σχεδίου και το πόσο μαζική είναι η παραγωγή, επιλέγουμε το κατάλληλο βινύλιο κοπής, που είναι εξαιρετικό υλικό για απαιτητικά σχέδια, με μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διαφοροποίηση στην υφή και την αντοχή.

   

  Απόκτησε τα καλύτερα DTF Pet films!

  Φλόκος κοπής

  Ο φλόκος κοπής, Upperflock, λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Αλλάζει το υλικό φυσικά, καθώς πρόκειται για βισκόζη, αλλά η διαδικασία είναι η ίδια που περιγράφηκε παραπάνω. Το αποτέλεσμα εδώ είναι μια χνουδωτή - βελούδινη υφή, σαν σουέτ, με έντονα ζωηρά χρώματα!

  Γιατί να το επιλέξεις: Αν θέλεις ένα πολύπλοκο σχέδιο με εξαιρετικά απαλή βελούδινη υφή, είναι η ιδανική επιλογή! Εύκολο στην κοπή και στο ξεφλούδισμα, ιδανικό για αξεσουάρ και προϊόντα Fashion & Home Deco

  Εκτυπώσιμα υλικά θερμομεταφοράς

  Βινύλιο θερμομεταφοράς για ύφασμα Easyprint της Chemica

  Τα εκτυπώσιμα βινύλια θερμομεταφοράς της Chemica διαθέτουν εξαιρετική ανάλυση εκτύπωσης, φωτεινά χρώματα και αντοχή στο πλύσιμο. Διαθέσιμα για εκτυπωτές με solvent, eco-solvent, latex, ακόμα και sublimation μελάνια. Easyprint: Το καλύτερο και πραγματικά λευκό ματ εκτυπώσιμο βινύλιο στην αγορά με πολύ εύκολη εκτύπωση και κοπή, καθώς και εύκολη μεταφορά ακόμα και χωρίς φορέα.  Hotmarkprint: Το λεπτότερο ημι-ματ υλικό της αγοράς PU, ιδανικό για εκτύπωση μικρών γραμμάτων, σχεδίων με λεπτομέρειες και εικόνες - φωτογραφίες με υψηλή ανάλυση. Επίσης, θα βρεις όλη τη σειρά εκτυπώσιμων υλικών θερμομεταφοράς όπως Hotmarkprint SIR, Hotmarkprint NylonFlockprint, Subliflock κ.α.

  Γιατί να το επιλέξεις: Είναι πολύ εύκολα στην εκτύπωση καθώς στο κόψιμο και στο ξεφλούδισμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε υφάσματα όπως βαμβακερά, πολυεστερικά, ακρυλικά, νάιλον και παρόμοια υλικά.

  Σιδερότυπο χαρτί – Χαρτιά θερμομεταφοράς

  Χαρτιά Θερμομεταφοράς TexPrint

  Το χαρτί θερμομεταφοράς χρησιμοποιείται για την αποτύπωση εκτυπωμένων σχεδίων σε υφάσματα και άλλες επιφάνειες. Αρχικά, ένας εκτυπωτής laser, inkjet ακόμα και sublimation εκτυπώνει το επιθυμητό σχέδιο στο χαρτί θερμομεταφοράς. Στη συνέχεια, χρησιμοποιείται μια πρέσα θερμομεταφοράς για να μεταφέρει την εκτυπωμένη εικόνα σε ρούχα, υφάσματα ή άλλη επιφάνεια.

  Γιατί να το επιλέξεις: Το βασικό πλεονέκτημα του σιδερότυπου χαρτιού είναι ότι μπορούμε να τυπώσουμε πολύχρωμα σχέδια πάνω του! Κερδίζουμε, επίσης, πολύ χρόνο, καθώς τα βήματα της κοπής και του ξακρίσματος τις περισσότερες φορές δεν υπάρχουν, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν χαρτιά θερμομεταφοράς για εκτύπωση σε ύφασμα, δέρμα, ξύλο κ.α.! Τέλος, ανάλογα με το χρώμα του υλικού, π.χ. του υφάσματος, πρέπει να επιλέξουμε και το αντίστοιχο σιδερότυπο χαρτί, για λευκά/ανοιχτόχρωμα ή μαύρα/σκούρα υφάσματα.

  Αξίζει να αναφερθεί ότι υπάρχουν και διάφανα χαρτιά μεταφοράς με νερό  για σκληρά υλικά και υλικά που δεν αντέχουν τη θερμότητα, όπως τα κεριά!

  Ταινία μεταφοράς

  Ταινία μεταφοράς εκτυπώσιμων υλικών θερμομεταφοράς ακόμα και στρας επάνω σε υφάσματα. 

  Γιατί να το επιλέξεις: Πρόκειται για πλαστικές ταινίες μεταφοράς με ισχυρή κόλλα, για τη μέγιστη δυνατή ποιότητα στη μεταφορά εκτυπώσιμων υλικών καθώς και στρας!

  Σιλικονούχα χαρτιά - Φύλλα plastisol

   Χαρτί θερμομεταφοράς Copyfun της Chemica

  Χαρτιά θερμομεταφοράς για στάμπες εκτυπώσιμα με plastisol μελάνια. Η διαφορά με την κλασική μεταξοτυπία είναι ότι το τύπωμα δε γίνεται απευθείας πάνω στο ύφασμα, αλλά πρώτα τυπώνεται στα φύλλα plastisol και έπειτα γίνεται θερμομεταφορά σε ύφασμα.

  Γιατί να το επιλέξεις: Πετυχαίνουμε μείωση στο κόστος παραγωγής, αφού ελαττώνουμε το στοκ προϊόντων, έχοντας πάντα τις στάμπες μας σε χαρτί, έτοιμες για χρήση.

  DTF PET film

  Η εκτύπωση DTF ακολουθεί και πάλι τις βασικές αρχές της θερμομεταφοράς, αλλά χρησιμοποιεί ειδικό εξοπλισμό, όπως DTF printer, μελάνια DTF και φυσικά DTF PET film, μεταξύ άλλων.

  Η εκτύπωση του σχεδίου γίνεται πάνω στο ειδικό PET film, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρει το σχέδιο στο ύφασμα μέσω της κόλλας σε σκόνη που χρησιμοποιείται σε αυτή τη μέθοδο.

  Γιατί να το επιλέξεις: Η εκτύπωση DTF είναι οικονομικά αποδοτική και με μεγάλη ευκρίνεια! Εφαρμόζεται πάνω σε πολυεστερικά, βαμβακερά, μεταξωτά, νάιλον  ή συνθετικά υφάσματα, αλλά και σε οποιοδήποτε χρώμα, όπως λευκό, μαύρο ή χρωματιστό!

   

  Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Εκτύπωση DTF – Ο απόλυτος οδηγός!

  Μελάνια Sublimation

   Μελάνια θερμομεταφοράς dtf Μπαξεβανίδης

  Αν και το sublimation ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια της θερμομεταφοράς, η βασική διαφορά έγκειται στην… εξάχνωση!

  Με αυτή την τεχνική, τα σχέδια εκτυπώνονται στο ειδικό χαρτί εξάχνωσης με μελάνια sublimation, και η διαδικασία συνεχίζεται ως συνήθως στις πρέσες θερμομεταφοράς. Εκτυπωτές με μελάνια εξάχνωσης χρησιμοποιούνται κυρίως στις περιπτώσεις εκείνες όπου η τελική επιφάνεια που θα δεχτεί το σχέδιο έχει πολυεστερική σύνθεση (π.χ. συνθετικό ύφασμα) ή έχει πολυμερές επίστρωμα (π.χ. κεραμικά, ξύλο, γυαλί ή μέταλλο που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία).

  Γιατί να το επιλέξεις: Έντονα χρώματα, απαλή υφή, allover σχέδια, ταχύτητα εκτύπωσης που χρησιμοποιούνται για θερμομεταφορά σε μια ευρεία γκάμα υλικών, όπως κεραμικά, ξύλινα, πλαστικά, καθώς και πολυεστερικά υφάσματα και επειδή πραγματικά η ποιότητα και η αντοχή της εκτύπωσης είναι θεαματικές!

  Πρέσα θερμομεταφοράς χειροκίνητη

  Όποιες και αν είναι οι ανάγκες σου, υπάρχουν τα κατάλληλα μηχανήματα για υλικά θερμομεταφοράς που θα σου λύσουν τα χέρια, όπως και οι αντίστοιχες πρέσες θερμομεταφοράς.

   

  Επικοινώνησε σήμερα με την 3ME για να δεις όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να διαλέξεις τα προϊόντα θερμομεταφοράς που ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες!

   

  Διάλεξε τα κατάλληλα υλικά θερμομεταφοράς εδώ!