ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εγγραφείτε εδώ
0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
 • Blog
 • Εκτύπωση DTF – Ο απόλυτος οδηγός!

Εκτύπωση DTF – Ο απόλυτος οδηγός!

Εκτύπωση DTF – Ο απόλυτος οδηγός!

 • Αναρωτιέσαι τι είναι η εκτύπωση DTF και πώς ακριβώς λειτουργεί;

  Είτε ενδιαφέρεσαι να κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο χώρο είτε ψάχνεις τρόπους να εξελίξεις το κατάστημά σου, είσαι στο σωστό σημείο!

  Διάβασε τον αναλυτικό οδηγό της 3ME και μάθε τα πάντα τόσο για τους εκτυπωτές DTF όσο και για τα αναλώσιμα DTF που θα χρειαστείς, και ετοιμάσου να μυηθείς στον κόσμο της ψηφιακής εκτύπωσης σε ύφασμα!

  Τι είναι η εκτύπωση DTF;

  Τα αρχικά DTF σημαίνουν Direct To Film, καθώς το σχέδιο εκτυπώνεται πρώτα σε ένα ειδικό PET film και στη συνέχεια μεταφέρεται στο ύφασμα με μια πρέσα θερμομεταφοράς.

   

   

  Πρόκειται για μια σύγχρονη μέθοδο εκτύπωσης που φαίνεται να κερδίζει τις εντυπώσεις τα τελευταία χρόνια έναντι άλλων συμβατικών μεθόδων, όπως η μεταξοτυπία ή το DTG.

  Πάμε να δούμε τι μηχανήματα και τι υλικά θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις;

  Εξοπλισμός DTF: Τι μηχανήματα και αναλώσιμα χρειάζεσαι;

  Η εκτύπωση DTF χρησιμοποιεί συγκεκριμένο εξοπλισμό, που πολλές φορές πωλείται και σε πακέτα για να είσαι σίγουρος ότι έχεις όλα τα απαραίτητα υλικά.

  Δες τα όλα αναλυτικά παρακάτω:

  • Εκτυπωτές DTF

   Εκτυπωτής DTF για εκτύπωση σε ύφασμα

   

   Όπως ήδη αναφέραμε, ένας εκτυπωτής DTF μας επιτρέπει να εκτυπώσουμε κατευθείαν σε ένα PET film και στη συνέχεια να μεταφέρουμε το σχέδιό μας σε οποιαδήποτε επιφάνεια (ύφασμα) θέλουμε. Επίλεξε το μέγεθος που σε ενδιαφέρει, Α4 / Α3 ακόμα και ρολού, ανάλογα με τις ανάγκες σου.

   

  • Πρόγραμμα RIP

  Το software RIP αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των εκτυπωτών DTF. Αυτό συμβαίνει επειδή το λογισμικό επηρεάζει την απόδοση του χρώματος αλλά και τα χαρακτηριστικά της εκτύπωσης! Για εκτύπωση DTF, χρειαζόμαστε εξειδικευμένο πρόγραμμα RIP για τη διαχείριση του λευκού και CMYK χρωμάτων μας

   

  • PET film

   DTF Pet film για μεταφορά σε ύφασμα

  Ένας εκτυπωτής DTF χρειάζεται οπωσδήποτε PET film! Πρόκειται ουσιαστικά για διαφάνειες με ειδική επίστρωση, πάνω στις οποίες γίνεται η αρχική εκτύπωση του σχεδίου πριν μεταφερθεί στο ύφασμα.

  Τα PET film έχουν πάχος περίπου 0,75 mm και βγαίνουν τόσο σε «φύλλα» μεγέθους A3 ή Α4 καθώς και σε ρολό για μεγαλύτερες απαιτήσεις.

  • Κόλλα σε σκόνη

  Για την εκτύπωση DTF απαιτείται κόλλα σε σκόνη, που πολλές φορές ονομάζεται και πούδρα θερμομεταφοράς. Πρόκειται για ένα κοκκώδες προϊόν το οποίο λειτουργεί ως συγκολλητικό υλικό και βοηθά στη σύνδεση των χρωστικών των μελανιών με την επιφάνεια στην οποία τυπώνουμε. Η ποιότητα της κόλλας θερμομεταφοράς μετριέται ανάλογα με τη λεπτότητα των κόκκων και διατίθεται σε λευκό και μαύρο χρώμα για ανοιχτόχρωμα και μαύρα υφάσματα αντίστοιχα.

  • Μελάνια DTF

   Μελάνια για εκτύπωση σε ύφασμα DTF

  Τα μελάνια που χρησιμοποιεί ένας DTF printer διαφέρουν από τα συμβατικά. Πιο συγκεκριμένα, τα DTF μελάνια pigment έχουν ως βάση το νερό και διατίθενται τετραχρωμία cyan, magenta, yellow και black με την προσθήκη, όμως, ενός extra χρώματος, του λευκού! Το λευκό μελάνι είναι το απαραίτητο συστατικό της συγκεκριμένης μεθόδου, και χρησιμοποιείται ως βάση πάνω στην οποία τυπώνεται το έγχρωμο σχέδιο και  δίνει τη δυνατότατα της σωστής εφαρμογής της κόλλας πάνω στο σχέδιο.

  • Πρέσα θερμομεταφοράς

  Η πρέσα θερμομεταφοράς είναι το τελικό στάδιο στην εκτύπωση DTF, κατά το οποίο η στάμπα μεταφέρεται στο ύφασμα. Χρησιμοποιείται, επίσης, για να λιώσουμε την πούδρα θερμομεταφοράς πάνω στο PET film.

   

  • Σύστημα τοποθέτησης και στεγνώματος κόλλας

  Το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν ανήκει στον βασικό εξοπλισμό DTF, αποτελεί όμως χρήσιμη προσθήκη, ειδικά για πιο μεγάλες παραγωγές. Χρησιμοποιείται για να «ρίξουμε» την πούδρα θερμομεταφοράς ομοιόμορφα, καθώς και για να αφαιρέσουμε την περίσσεια ποσότητα κόλλας από το ύφασμα. Σε πιο μικρές παραγωγές, η διαδικασία αυτή γίνεται χειροκίνητα.

  • DTF σύστημα κυκλώματος λευκού μελανιού

  Έπειτα από μακροχρόνια χρήση, ο εκτυπωτής θα έχει υπολείμματα μελανιού στην κεφαλή εκτύπωσης, τα οποία αυξάνουν το κόστος συντήρησης. Για αυτό το λόγο, προτείνεται η προσθήκη εξωτερικού συστήματος ανάδευσης του λευκού μελανιού για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του εκτυπωτή DTF!

  Μπορεί να σας ενδιαφέρει: Τι είναι η μεταξοτυπία και πως γίνεται; 


  Πώς γίνεται η εκτύπωση
  DTF – Βασικά βήματα

   Όλα τα απαραίτητα για εκτύπωση DTF

  1. Εκτύπωση στο PET film

  Τοποθετούμε το PET film στον εκτυπωτή μας. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα RIP, τυπώνουμε mirror το σχέδιο μας, εκτυπώνοντας πρώτα τη τετραχρωμία και εν συνεχεία ταυτόχρονα πάνω από την τετραχρωμία το λευκό χρώμα.

  1. Πουδράρισμα με την κόλλα σε σκόνη

  Όσο ακόμα το μελάνι είναι υγρό, ρίχνουμε από πάνω την κόλλα σε σκόνη. Προσέχουμε η πούδρα να έχει καλύψει το σχέδιο ομοιόμορφα και στη συνέχεια τινάζουμε το φιλμ για να απομακρύνουμε το υλικό το οποίο περισσεύει. Η ίδια διαδικασία σε μεγαλύτερες παραγωγές γίνεται  αυτόματα από το σύστημα τοποθέτησης και στεγνώματος κόλλας DTF powder system

  1. Λιώσιμο κόλλας 

  Πρώτα λιώνουμε την πούδρα στους 120°-140° Κελσίου για 2 - 3 λεπτά. Αν έχουμε ειδικό φουρνάκι χρησιμοποιούμε αυτό, διαφορετικά το βάζουμε στην πρέσα θερμομεταφοράς, διατηρώντας απόσταση περίπου 100 mm μεταξύ της πλάκας και του film.

  1. Πρεσάρισμα - Θερμομεταφορά

  Προετοιμάζουμε το ύφασμα μας πατώντας το με τη πρέσα για μερικά δευτερόλεπτα, ώστε να μην είναι τσαλακωμένο και να φύγει η οποιαδήποτε υγρασία .Τοποθετούμε το PET film με τη στάμπα πάνω στο ύφασμα και πρεσάρουμε σε θερμοκρασία 140° έως 160° Κελσίου για περίπου 15 έως 18 δευτερόλεπτα.

  1. Ξεφλούδισμα

  Το φιλμ μπορεί να αφαιρεθεί όσο είναι ζεστό αλλά ακόμα και κρύο.

  1. Πρεσάρισμα – Σταθεροποίηση

  Στη συνέχεια μπορούμε να  πρεσάρουμε πάλι το ύφασμα (χωρίς το film) για 8 έως 10 δευτερόλεπτα, για καλύτερα αποτελέσματα στην υφή και την αντοχή της εκτύπωσης.

  Πλεονεκτήματα της εκτύπωσης DTF

  Ο βασικός λόγος για τον οποίο η εκτύπωση DTF κερδίζει έδαφος είναι η ελευθερία που μας δίνει στο να επιλέξουμε σχεδόν οποιαδήποτε επιφάνεια για εκτύπωση. Πιο συγκεκριμένα, και σε αντίθεση με την εκτύπωση DTG που εκτυπώνει μόνο σε βαμβακερά, με τη μέθοδο DTF μπορούμε να εκτυπώσουμε σε πολυεστερικά, βαμβακερά, μεταξωτά, νάιλον  ή συνθετικά υφάσματα, αλλά και σε οποιοδήποτε χρώμα, όπως λευκό, μαύρο ή χρωματιστό!

  Επίσης, η χρήση ενός DTF printer σε συνδυασμό με τα ειδικά αναλώσιμα DTF που απαιτούνται προσφέρει ευκολία στη χρήση και συνέπεια στην απόδοση, ενώ ταυτόχρονα δεν απαιτείται και μεγάλο αρχικό κόστος επένδυσης.

  Συνεπώς, ένας εκτυπωτής DTF είναι το πλέον αξιόπιστο και οικονομικά αποδοτικό μηχάνημα!

  Σε κάθε περίπτωση, η εκτύπωση DTF αξίζει την προσοχή σας, και το μόνο σίγουρο είναι πως από ’δω και πέρα θα κερδίζει συνεχώς έδαφος!

  Αν ψάχνετε για μηχανήματα ψηφιακής εκτύπωσης, πρέσες θερμομεταφοράς αλλά και ότι έχει να κάνει με εξοπλισμό DTF, επισκεφτείτε σήμερα το ηλεκτρονικό κατάστημα της 3ME!

   

  Επιλέξτε τώρα τον ιδανικό εκτυπωτή DTF!

Επικοινωνία

3ME Sign Θεσσαλονίκη:

Γ. ΤΣΟΝΤΟΥ 27-29, 546 27

Τ: 2310 524 360, 2310 524 361

e-mail: info@3me.gr

Αρ. ΓΕΜΗ: 122293804000

3Me Sign Αθήνα:

Καλλιρρόης 184-186 & Δημοφώντος 157-159

118 52, Άνω Πετράλωνα

Τ: 210 34 17 280 -2

e-mail: sales@3me.gr

Αρ. ΓΕΜΗ: 122293804000

Μπαξεβανίδης Α.Ε.:

ΒΙ.ΠΕ.Θ. - Σίνδος

570 22, Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 782 200, 2310 780 114

e-mail: info@baxevanidis.gr