ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εγγραφείτε εδώ
0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
 • Blog
 • Μάθε τα πάντα για τα μηχανήματα laser – Πλήρης Οδηγός

Μάθε τα πάντα για τα μηχανήματα laser – Πλήρης Οδηγός

Μάθε τα πάντα για τα μηχανήματα laser – Πλήρης Οδηγός
 • Τα laser χάραξης θεωρούνται εξαιρετικά εργαλεία με μεγάλο εύρος δυνατοτήτων, από τη χάραξη ενός μικρού σχεδίου σε ένα κομμάτι ξύλο μέχρι την κατασκευή σύνθετων τρισδιάστατων αντικειμένων.

  Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τα laser χάραξης ξύλου, μετάλλου και λοιπών υλικών, είσαι στο σωστό σημείο.

  Σε αυτόν τον οδηγό θα δούμε τι ακριβώς είναι ένα χαρακτικό laser, πώς λειτουργεί, ενώ θα μιλήσουμε και για τα υλικά που μπορούμε να χαράξουμε ή να κόψουμε με ένα τέτοιο μηχάνημα.

   

   

   

  Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή!

  τι είναι τα χαρακτικά laser

  Χαρακτικό laser – Τι είναι και πού χρησιμοποιείται;

  Τα χαρακτικά laser είναι μηχανήματα που λειτουργούν μέσω υπολογιστή και χρησιμοποιούν μια δέσμη λέιζερ για την ακριβή κοπή ή χάραξη ενός υλικού – μια τεχνολογία που έχει αναπτυχθεί από τη δεκαετία του 1960!

  Αυτή η δέσμη laser είναι ουσιαστικά μια πολύ εστιασμένη δεσμίδα φωτός, η οποία προκαλεί τοπικό κάψιμο στο υλικό μας.

  Ανάλογα με τα υλικά που θέλουμε να χαράξουμε ή να κόψουμε, επιλέγουμε και το αντίστοιχο χαρακτικό αφού κάθε υλικό απαιτεί διαφορετικό τύπο μηχανήματος και ισχύ.

  Σήμερα υπάρχουν αρκετοί τύποι χαρακτικών, ωστόσο σε αυτό το άρθρο θα εστιάσουμε στα laser χάραξης που λειτουργούν με CO2, τα οποία είναι ευρέως διαδεδομένα και χρησιμοποιούνται τόσο από επαγγελματίες όσο και από ερασιτέχνες.

  Παρόμοια είναι και τα CNC router, τα οποία ωστόσο βασίζονται σε διαφορετική τεχνολογία και παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με τα χαρακτικά.

   

  χαρακτικά laser

   

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: CNC router ή Μηχάνημα Laser; Πού διαφέρουν και τι να προτιμήσεις

   

  Πώς λειτουργούν τα χαρακτικά laser;

  Στα χαρακτικά laser με CO2, η δέσμη λέιζερ δημιουργείται σε ένα σωλήνα γεμάτο με διοξείδιο του άνθρακα. Στη συνέχεια, καθρέφτες και φακοί καθοδηγούν τη δέσμη φωτός που βρίσκεται στην κεφαλή του laser και την εστιάζουν στην επιφάνεια του υλικού για να χαράξουν το επιθυμητό σχέδιο.

  Μόλις η δέσμη λέιζερ έρθει σε επαφή με το υλικό, η περιοχή θερμαίνεται σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα, προκαλώντας κάψιμο και δημιουργώντας έτσι το σχέδιο της επιλογής μας.

  Η δέσμη ενός χαρακτικού laser είναι πολύ λεπτή με αποτέλεσμα να είναι μια εξαιρετική λύση για εργασίες και σχέδια με ιδιαίτερη λεπτομέρεια.

   

  laser χάραξης

   

  Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες ενός laser χάραξης;

  Γενικά, υπάρχουν δύο βασικές εργασίες που μπορεί να εκτελέσει ένα χαρακτικό laser: η κοπή και η χάραξη.

   

  Κοπή

  Όταν η δέσμη λέιζερ διαπερνά το υλικό από άκρη σε άκρη, δημιουργεί μια τομή. Η κοπή με λέιζερ είναι γενικά πολύ ακριβής και καθαρή, ενώ ενδέχεται να επηρεάσει ελαφρώς το χρώμα κάποιων υλικών.

  Ανάλογα με τα υλικά που θέλουμε να κόψουμε θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και το κατάλληλο τύπο μηχανήματος . Για laser κοπής ξύλου ή ακρυλικού θα πρέπει να επιλέξουμε ένα CO2 laser, ενώ για laser κοπής μετάλλου  ένα fiber laser cutting!

   

   

  Χάραξη

  Όταν η ακτίνα λέιζερ αφαιρεί μόνο ένα μικρό μέρος από την επιφάνεια του υλικού χωρίς να το κόβει μέχρι την άλλη άκρη, τότε μιλάμε για χάραξη.

  Η χάραξη είναι πολύ συνηθισμένη σε υλικά όπως ξύλα, mdf, πλεξιγκλάς, δέρμα, ύφασμα , γυαλί, κεραμικά , μέταλλα και πολλά ακόμα παρόμοια υλικά.

  Ανάλογα με το υλικό μας μπορούμε να επιλέξουμε χαρακτικά laser μετάλλου που στηρίζονται στην τεχνολογία fiber και τα οποία μας δίνουν εξαιρετική χάραξη σε μέταλλα, με ασύγκριτη ταχύτητα, πλήρη ευελιξία και υψηλή ποιότητα χάραξης που διαρκεί για πάντα ή τα laser χάραξης ακρυλικού και ξύλου που στηρίζονται στην τεχνολογία CO2 για χάραξη σε υλικά όπως ξύλα, mdf, πλεξιγκλάς, δέρμα, ύφασμα , γυαλί και άλλα.

  Έχεις ακόμα απορίες για τη λειτουργία των laser χάραξης ή δεν είσαι σίγουρος για το ποιο μηχάνημα ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες;

  Το εξειδικευμένο προσωπικό της 3me είναι στη διάθεσή σου. Επικοινώνησε μαζί μας και θα σε βοηθήσουμε να επιλέξεις το ιδανικό χαρακτικό laser για τις απαιτήσεις σου, όποιες κι αν είναι αυτές!

   

  Επίλεξε το ιδανικό χαρακτικό laser για τις ανάγκες σου