ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εγγραφείτε εδώ
0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
 • Blog
 • CNC router ή Μηχάνημα Laser

CNC router ή Μηχάνημα Laser; Πού διαφέρουν και τι να προτιμήσεις

CNC router ή Μηχάνημα Laser
 • Τα CNC router και τα χαρακτικά laser που χρησιμοποιούνται στην κοπή και χάραξη υλικών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή σήμερα, παράγοντας προϊόντα ακριβείας και υψηλής αισθητικής.

  Οι ομοιότητες και οι διαφορές τους, ωστόσο, ενδέχεται να προκαλέσουν σύγχυση, ειδικά αν είσαι νέος στον χώρο, καθώς και τα δύο αυτά μηχανήματα προσφέρουν παρόμοια αποτελέσματα.

  Όσον αφορά τις ομοιότητές τους, η απόδοση και η αποδοτικότητα, οι πολλαπλές ικανότητες και η μείωση της σπατάλης υλικού ανήκουν στα πλεονεκτήματα και των δύο εφαρμογών.

  Σε κάθε περίπτωση, όμως, υπάρχουν διαφορές μεταξύ CNC router και χαρακτικών λέιζερ, αφού κάθε μηχάνημα προσφέρει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα, τα οποία καθορίζουν ποιο μηχάνημα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες μας και ενδείκνυται για τη χρήση που το θέλουμε.

  Ας τα δούμε πιο αναλυτικά.

   

  CNC – τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά του;

  Με απλά λόγια, ένα CNC router αλουμινίου, πλαστικού, ξύλου και οποιουδήποτε άλλου υλικού είναι ένα μηχάνημα κοπής και χάραξης, που στα ελληνικά είναι γνωστό και ως παντογράφος.

  Εδώ ένας υπολογιστής μετατρέπει το σχέδιο που παράγεται από λογισμικό σχεδίασης (CAD) σε αριθμούς που ελέγχουν την κίνηση, περίπου όπως λειτουργούν και οι συντεταγμένες.

  Αυτό είναι, ίσως και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα ενός CNC router: κάνει εύκολα διαγώνιες, καμπύλες και ευθείες κοπές χωρίς να χρειάζεται ανθρώπινο χέρι, πριόνι ή παρόμοιο εργαλείο, οπότε εξαλείφεται σχεδόν εντελώς κάθε πιθανότητα ανθρώπινου λάθους.

  Η ταχύτητα, η αποτελεσματικότητα και η ευκολία χρήσης ενώνονται για να αυξήσουν την παραγωγικότητα και να βελτιώσουν την ποιότητα των προϊόντων στις διαδικασίες κατασκευής.

  τι είναι το CNC router

  Τώρα που ξέρεις τι είναι το CNC, δες και τα βασικά πλεονεκτήματά του συγκεντρωτικά:

  • Δυνατότητα εργασίας με χοντρά κομμάτια υλικού. Ειδικά όσον αφορά τα CNC router ξύλου, μπορούμε να δουλέψουμε και με μεγάλο πάχος χωρίς πρόβλημα.
  • Εξαιρετικός έλεγχος στο βάθος κοπής, επιτρέποντας αληθινά τρισδιάστατα αντικείμενα
  • Μειωμένη σπατάλη υλικού (άρα και μειωμένο κόστος)
  • Καμία αλλοίωση στο χρώμα (σε αντίθεση με το λέιζερ που ενδέχεται να σκουρύνει τις άκρες του ξύλου)

   

  Αν ακόμα έχεις ερωτήσεις για τη λειτουργία τους, θα χαρούμε να σε βοηθήσουμε και να απαντήσουμε στις απορίες σου. Επικοινώνησε μαζί μας και μάθε τα πάντα για τα CNC από τους ειδικούς στη χάραξη, τη θερμομεταφορά, τη μεταξοτυπία και πλήθος άλλων γραφικών τεχνών!

   

  Διάβασε επίσης: Μάθε τα πάντα για τη μεταξοτυπία!

   

  Χαρακτικά laser – τι είναι και πού χρησιμοποιούνται;

  Ένα χαρακτικό λέιζερ λειτουργεί όπως και ένα CNC router, με τη βασική διαφορά να έγκειται στον τρόπο με τον οποίο επιτυγχάνεται η κοπή.

  Πρόκειται για μια διαδικασία χωρίς επαφή, βασισμένη στη θερμότητα που προκύπτει από μια εστιασμένη, υψηλής ισχύος δέσμη λέιζερ που κόβει σχήματα και σχέδια στο υλικό μας.

  Η διαδικασία είναι κατάλληλη για μια σειρά υλικών όπως ξύλο, mdf, plexiglass, δέρμα, ύφασμα, γυαλί, βαμμένα μέταλλα κ.α.

  Δες τα βασικά χαρακτηριστικά των χαρακτικών λέιζερ:

  • Είναι ένας εξαιρετικά γρήγορος τρόπος να κόψουμε και να χαράξουμε
  • Επιτρέπουν περισσότερες λεπτομέρειες και πιο έντονες άκρες
  • Μπορούν να κόψουν ακόμα και τα πιο σκληρά υλικά

   

  χαρακτικά μηχανήματα laser

   

  CNC router ή χαρακτικό laser; Δες τι να προτιμήσεις

  Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχει ένα μηχάνημα που να είναι κατηγορηματικά καλύτερο από το άλλο, αφού κάθε ένα ανταποκρίνεται σε διαφορετικές ανάγκες.

  Θα πρέπει να επιλέξεις ανάλογα με:

  • το μέγεθος της παραγωγής σου
  • τα υλικά που θέλεις να χαράξεις
  • το αν ενδιαφέρεσαι για ένα μηχάνημα υψηλών απαιτήσεων για βιομηχανική χρήση ή για το ηλεκτρονικό ή φυσικό σου κατάστημα ειδών γάμου και βάπτισης καθώς και δημιουργίας κοσμημάτων, ρούχων κ.α.

   

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Όλα όσα θα χρειαστείς για να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση με στάμπες

   

  Τέλος, η αρχική τιμή του μηχανήματος μπορεί να μην είναι πάντα ο καθοριστικός παράγοντας, αλλά το κόστος χρήσης σε βάθος χρόνου, είτε μιλάμε για κόστος υλικών, είτε για τον χρόνο που απαιτείται για να παράξεις κάθε σχέδιο.

  χαρακτικά laser

  Σε κάθε περίπτωση, τόσο τα CNC router αλουμινίου, ξύλου κλπ. όσο και τα χαρακτικά laser είναι ευέλικτες μέθοδοι με πολλαπλά πλεονεκτήματα για δημιουργίες μοναδικής αισθητικής και λειτουργικότητας, που μπορούν ακόμα και να αλληλοσυμπληρώσουν το ένα το άλλο.

  Αν ακόμα δεν είσαι σίγουρος για το μηχάνημα που έχει ανάγκη η δική σου επιχείρηση, η 3me μπορεί να σε βοηθήσει. Επικοινώνησε μαζί μας, ανάλυσέ μας τις ανάγκες σου και η εξειδικευμένη ομάδα μας θα σε οδηγήσει στην ιδανική επιλογή, είτε πρόκειται για χαρακτικά, είτε για πρέσες θερμομεταφοράς, είτε για οποιοδήποτε άλλο μηχάνημα από την τεράστια συλλογή μας!

   

  Επιλέξτε το ιδανικό χαρακτικό Laser για τις ανάγκες σας!