user


ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εγγραφείτε εδώ
0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
 • Blog
 • UV εκτύπωση – τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά της;

UV εκτύπωση – τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά της;

UV εκτύπωση – τι είναι και ποια τα πλεονεκτήματά της;
 • Αν ασχολείσαι με την ψηφιακή εκτύπωση και ψάχνεις συνεχώς νέους τρόπους να προσφέρεις ό,τι καλύτερο μπορείς στους πελάτες σου, τότε τη UV εκτύπωση τη γνωρίζεις ήδη.

  Αν δεν έχεις προσθέσει ακόμα τη συγκεκριμένη μέθοδο στους τρόπους εκτύπωσης της επιχείρησής σου, αυτό το άρθρο είναι για σένα.

  Το εξειδικευμένο προσωπικό της 3me είναι εδώ για να σου εξηγήσει τι είναι η εκτύπωση UV, ποια είναι τα βασικά πλεονεκτήματά της και πότε αξίζει να τη χρησιμοποιήσεις για να πετύχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ανάλογα πάντα και με τις απαιτήσεις των πελατών σου.

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

   

   

  UV εκτύπωση - τι ακριβώς είναι;

  Αναρωτιέσαι τι είναι η εκτύπωση UV; Ας αναλύσουμε τη μέθοδο πιο προσεκτικά.

  Η εκτύπωση UV είναι ένα είδος ψηφιακής εκτύπωσης η οποία βασίζεται στη σταθεροποίηση των μελανιών με υπεριώδη ακτινοβολία (UV - Ultra Violet).

  Κατά τη διαδικασία της εκτύπωσης χρησιμοποιούνται ουσιαστικά λάμπες οι οποίες στεγνώνουν το μελάνι τη στιγμή ακριβώς που εγχέεται στην επιφάνεια.

  Με τον τρόπο αυτό, το μελάνι στεγνώνει και σκληραίνει αμέσως μόλις τυπωθεί στο υλικό μας, καθιστώντας την εκτύπωση UV κατάλληλη για τη βιομηχανία καλλυντικών, παιχνιδιών, εκτύπωσης και συσκευασίας, διαφήμισης, ηλεκτρονικών προϊόντων, διαφημιστικών δώρων κ.α.

  Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους που στηρίζονται στη θερμότητα για τη μεταφορά του τυπώματος, όπως για παράδειγμα τα βινύλια ή την εκτύπωση DTF που χρειάζονται πρέσες θερμομεταφοράς για να λειτουργήσουν, στην εκτύπωση UV χρησιμοποιούμε λάμπες UV Ultra Violet για τη σκλήρυνση του μελανιού.

   

  τι είναι η εκτύπωση UV;

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Εκτύπωση DTF – Ο απόλυτος οδηγός!

   

  Ακριβώς επειδή οι UV λάμπες στεγνώνουν άμεσα το μελάνι, κερδίζουμε σε ποιότητα εκτύπωσης, αποφεύγοντας εντελώς τυχόν εξάπλωση του χρώματος (bleeding), ατέλειες, κηλίδες χρώματος κλπ.

  Ακόμα δεν έχεις πειστεί για το αν αξίζει να επενδύσεις στην εκτύπωση UV; Δες μερικά από τα βασικά πλεονεκτήματά της έναντι άλλων μεθόδων προτού αποφασίσεις.

   

  Τα πλεονεκτήματα της εκτύπωσης UV

   

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Τρόποι εκτύπωσης σε μπλουζάκια: Σύγκριση Μεθόδων

   

  UV LED ψηφιακή εκτύπωση - αυτά είναι τα βασικά πλεονεκτήματα της μεθόδου

  Όπως αναφέραμε ήδη, η ποιότητα και η αμεσότητα της εκτύπωσης αποτελούν πολύ βασικά χαρακτηριστικά της μεθόδου που σίγουρα την κατατάσσουν ανάμεσα στους κορυφαίους τρόπους εκτύπωσης, ειδικά όταν μιλάμε για λεπτομερή σχέδια.

  Δες μερικά ακόμα πλεονεκτήματα της εκτύπωσης UV που αξίζει να αναφερθούν:

  • Ως μέθοδος χρησιμοποιεί λίγο μελάνι και άρα είναι αρκετά οικονομική.
  • Έχουμε άμεσα αποτελέσματα και δεν χρειάζεται μεταγενέστερο στέγνωμα.
  • Προσφέρει υψηλή ανθεκτικότητα στις καιρικές συνθήκες, προστατεύοντας τα χρώματα από το ξεθώριασμα.
  • Οι λάμπες UV έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.
  • Τα αποτελέσματα της εκτύπωσης είναι υψηλής ανάλυσης και ποιότητας έως και 2400 dpi.
  • Είναι ιδανική μέθοδος για εκτύπωση σε πληθώρα διαφορετικών υλικών όπως pvc, χαρτόνι, ξύλο, δέρμα, plexi glass, μοκέτα, μέταλλα καθώς και πολλά άλλα υλικά.
  • Η εκτύπωση UV χρησιμοποιεί μελάνια χωρίς VOC, φιλικά προς το περιβάλλον, τα οποία στεγνώνουν με υπεριώδη ακτινοβολία και ανταποκρίνονται πλήρως στις σημερινές περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Η διαδικασία μελάνης ωρίμανσης με υπεριώδη ακτινοβολία δεν προκαλεί περιβαλλοντική ρύπανση και εξοικονομεί ενέργεια.
  • Παρέχει υψηλό επίπεδο συνέπειας, καθώς κάθε τεμάχιο παράγεται μέσα σε δευτερόλεπτα, πετυχαίνοντας την απόλυτη ομοιομορφία.

   

  Σε ποια υλικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί η UV εκτύπωση;

  Οι εκτυπώσεις UV LED θεωρούνται ανεξίτηλες και γι’ αυτό βλέπουμε τη μέθοδο αυτή να χρησιμοποιείται κατά κόρον σε αντικείμενα και πινακίδες που θα βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους, σε αυτοκόλλητα που είναι εκτεθειμένα στον ήλιο, σε βιομηχανικές εκτυπώσεις κ.α.

  Πιο αναλυτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την εκτύπωση UV LED για κάθε απαιτητική εκτύπωση που χρειάζονται οι πελάτες σου, με δυνατότητα απευθείας εκτύπωσης σε μια ευρεία γκάμα υλικών, όπως UV εκτύπωση σε γυαλί, UV εκτύπωση σε ξύλο, UV εκτύπωση σε αλουμίνιο ή άλλο ανοξείδωτο υλικό και σε πολλές ακόμα περιστάσεις όπου απαιτείται τόσο υψηλή ανάλυση όσο και αντοχή στον χρόνο και τις εξωτερικές συνθήκες.

  Πέρα από τη μεγάλη ποικιλία υλικών που είναι συμβατά με την εκτύπωση UV, έχουμε και το πλεονέκτημα των διαφορετικών επιφανειών. Δεν χρειαζόμαστε απαραίτητα επίπεδες επιφάνειες όπως συχνά συμβαίνει με τις κοινές πρέσες θερμομεταφοράς, αλλά μπορούμε να τυπώσουμε σε ανάγλυφα καθώς και κυκλικά υλικά, όπως για παράδειγμα σε μπουκάλια, τοποθετώντας εξτρά το εξάρτημα rotary για κυλινδρικές επιφάνειες.  

   

  εκτυπώσεις UV Led

   

  Διάβασε κι αυτό: Πρέσες θερμομεταφοράς: 4+1 είδη για εκτυπώσεις ακριβείας σε κάθε αντικείμενο

   

  Εκτυπώσεις με τοπικό (spot) UV

  Στην εκτύπωση UV υπάρχει η δυνατότητα χρήσης ενός επιπλέον καναλιού για την εκτύπωση βερνικιού το οποίο αποτελεί ένα είδος γυαλιστερού φινιρίσματος το οποίο ενδείκνυται για επαγγελματικές κάρτες, προσκλητήρια, ημερολόγια αλλά και έντυπα.

  Το τοπικό UV είναι μία διαδικασία εκτύπωσης όπου επιλέγονται συγκεκριμένα σημεία στη μακέτα μας και τυπώνονται με ένα διάφανο βερνίκι υψηλής γυαλάδας, δίνοντας έτσι μία εμφάνιση πολύ ιδιαίτερη και καλαίσθητη που μαγνητίζει το βλέμμα όταν το φως αντανακλάται πάνω της.

  Για μια επαγγελματική κάρτα, πρόσκληση, εξώφυλλο καταλόγου και λοιπές πολυτελείς εκτυπώσεις, ο συνδυασμός Varnish UV έχει πολλαπλά οφέλη.

  Όπως είδαμε μέχρι τώρα, οι εκτυπώσεις UV προσφέρουν μια σειρά από πλεονεκτήματα που δύσκολα συναντάμε αλλού.

  Ως μέθοδος είναι αποτελεσματική, υψηλής ποιότητας και διάρκειας αλλά και φιλική προς το περιβάλλον, χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια εξαιρετική επιλογή για όλες τις επιχειρήσεις του κλάδου της εκτύπωσης.

  Επικοινώνησε σήμερα με την 3me αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για την εκτύπωση UV και να προμηθευτείς ό,τι θα χρειαστείς από μηχανήματα και πρώτες ύλες για να δώσεις στους πελάτες σου ό,τι χρειάζονται!

   

  Βρες κορυφαίους εκτυπωτές UV