ΕΓΓΡΑΦΗ ΠΕΛΑΤΩΝ

Εγγραφείτε εδώ
0
Καλάθι αγορών
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι σας.
 • Blog
 • Πώς τοποθετώ μπουντούζια με τη χρήση μπουντουζιέρας

Πώς τοποθετώ μπουντούζια με τη χρήση μπουντουζιέρας; Δες αναλυτικά τη διαδικασία

Πώς τοποθετώ μπουντούζια με τη χρήση μπουντουζιέρας

 • Αν θέλεις να κρεμάσεις οποιοδήποτε ύφασμα, όπως μια κουρτίνα ή ένα διαφημιστικό μουσαμά, να καλύψεις ένα αυτοκίνητο ή σκάφος με τέντα ή να ασχοληθείς με μία εργασία όπου απαιτείται τρύπημα πανό, πινακίδες κλπ., τότε θα ξέρεις ήδη πως τα μπουντούζια είναι απαραίτητα.

  Όσο πιο απαιτητική η εργασία και σκληρό το υλικό, τόσο πιο πιθανό να χρειαστείς και ένα εργαλείο για μπουντούζια, δηλαδή μια μπουντουζιέρα.

  Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να λύσουμε κάθε απορία σου γύρω από το θέμα.

  Αφού το διαβάσεις θα ξέρεις:

  • Τι είναι το μπουντούζι
  • Πώς χρησιμοποιούμε μια μπουντουζιέρα
  • Πώς τοποθετούμε μπουντούζια βήμα-βήμα
  • Πώς να επιλέξεις και πού να βρεις τα κατάλληλα

  Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

   

  Τι είναι το μπουντούζι;

  Τα μπουντούζια είναι κρίκοι που χρησιμοποιούνται για την προστασία οπών σε υλικά όπως υφάσματα, μουσαμάδες, καλύμματα και άλλα παρόμοια υλικά, κάθε φορά που θέλουμε να περάσουμε κάτι από μια τρύπα χωρίς αυτή να σκιστεί.

  Όταν απαιτείται ενίσχυση μιας οπής για να αποφευχθεί η φθορά και το σκίσιμο, ειδικά σε εξωτερικούς χώρους, τα μπουντούζια έρχονται να δώσουν τη λύση και για τον λόγο αυτό είναι πολύ διαδεδομένα στη ναυτιλία, σε μουσαμάδες για εξωτερικούς χώρους και τέντες.

   

  μπουντούζια μεταλλικά

   

  Πώς να επιλέξω το κατάλληλο μπουντούζι;

  Μπορείς να βρεις μπουντούζια κατασκευασμένα από διάφορα υλικά, όπως από πλαστικό, inox ή nickel, και σε πολλά διαφορετικά μεγέθη. Στην 3me προτείνουμε τα nickel μπουντούζια (σιδερένια), τα οποία είναι σαφώς πιο ανθεκτικά και συγχρόνως οικονομικά.

  Pro tip: Αν έχεις μαγαζί με επιγραφές, μια μπουντουζιέρα μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμη, για να τοποθετείς τις δημιουργίες σου εύκολα σε οποιονδήποτε χώρο.  

   

  Μπορεί να σε ενδιαφέρει: Όλα όσα θα χρειαστείς για να ανοίξεις τη δική σου επιχείρηση με στάμπες

   

  Πώς λειτουργούν οι μπουντουζιέρες;

  Πριν δούμε τη διαδικασία βήμα-βήμα, ας δούμε με λίγα λόγια πώς ακριβώς λειτουργεί μια πρέσα για μπουντούζια.

  Ουσιαστικά με την μπουντουζιέρα κάνουμε τρύπα στο υλικό μας και τοποθετούμε το μεταλλικό μπουντούζι ταυτόχρονα για να ενισχύσουμε την οπή. Με αυτόν τον τρόπο, όταν περάσουμε ένα σύρμα ή σχοινί από την τρύπα, αυτή δε θα σκιστεί!

  Οι μπουντουζιέρες λειτουργούν περίπου όπως τα συρραπτικά. Tοποθετούμε το υλικό μας, πιέζουμε τον μοχλό και καθώς το τρυπάμε τοποθετείται και το μπουντούζι ταυτόχρονα.

  Παρακάτω αναλύουμε τη διαδικασία βήμα-βήμα για να δεις τι άλλα εργαλεία θα χρειαστείς για να τοποθετήσεις μπουντούζια αλλά και τι να προσέξεις.

   

  μπουντουζιέρα χειρός

   

  Πώς τοποθετώ μπουντούζια με τη χρήση μπουντουζιέρας;

  Όταν θέλεις να κάνεις τρύπες και να τοποθετήσεις μπουντούζια σε οποιοδήποτε υλικό χωρίς να σε ενδιαφέρει η ακριβής θέση τους, τα πράγματα είναι λίγο πιο εύκολα.

  Σε αυτή την περίπτωση δε χρειάζεσαι μέτρο, μολύβι για να σημειώσεις την ακριβή θέση ή άλλα παρελκόμενα για να προχωρήσεις – απλά παίρνεις την πρέσα για μπουντούζια και κάνεις τις τρύπες.

  Αν, τώρα, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με το πού και το πώς θα κάνεις τις τρύπες, τότε θα χρειαστείς κάποια ακόμα εργαλεία που σίγουρα όμως ήδη έχεις στη διάθεσή σου. Τα έξτρα εργαλεία που θα χρειαστείς είναι ένα μέτρο (ή χάρακας) και ένα μολύβι.

  Δες αναλυτικά τα βήματα:

  1. Στερέωσε το υλικό στο οποίο θέλεις να περάσεις τα μπουντούζια σε μία επίπεδη επιφάνεια. Αυτό θα σε βοηθήσει να μετρήσεις με ακρίβεια, να τρυπήσεις με ευκολία αλλά και να αποφύγεις τα ατυχήματα.
  2. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τη μπουντουζιέρα σε ύφασμα, σου προτείνουμε να το ενισχύσεις. Δίπλωσέ το ή χρησιμοποίησε ένα έξτρα κομμάτι υφάσματος για να το κάνεις πιο χοντρό και να βεβαιωθείς ότι δεν θα σκιστεί.
  3. Πριν τοποθετήσεις τα μπουντούζια πρέπει να καθορίσεις τη θέση τους. Να είσαι προσεκτικός κατά τη μέτρηση, καθώς θα χρειαστεί να υπολογίσεις τόσο το διάστημα μεταξύ τους όσο και από την άκρη του υφάσματος.
  4. Τώρα που ξέρεις πού ακριβώς θα τοποθετηθεί το κάθε μπουντούζι, πάρε ένα μολύβι και κάνε το περίγραμμα τους. Έτσι, ακόμα κι αν μετακινηθεί το υλικό σου ή χρειαστεί να συνεχίσεις τις εργασίες σου κάποια άλλη στιγμή, δε θα χρειάζεται να ξαναμετρήσεις.
  5. Ακολουθεί η τοποθέτηση. Με την μπουντουζιέρα χειρός ή αέρος που έχεις στη διάθεση σου, πρέσαρε το μπουντούζι στο ύφασμα, στο σημείο ακριβώς που έχεις σημειώσει με το μολύβι σου. Έτσι θα τρυπήσεις το ύφασμα και θα περάσεις το μπουντούζι ταυτόχρονα, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
  6. Είσαι έτοιμος!

  Pro tip: Το πιο σημαντικό βήμα είναι η σωστή μέτρηση. Βεβαιώσου ότι μετράς από το ίδιο σημείο, για παράδειγμα μόνο από το κέντρο του κύκλου ή μόνο από άκρη σε άκρη. Πάρε τον χρόνο σου και μη βιαστείς, έλεγξε δύο φορές τις μετρήσεις σου για να αποφύγεις τυχόν λάθη.

   

  μπουντουζιέρα πρέσα αέρος

   

  Αυτό ήταν! Τώρα ξέρεις τι είναι το μπουντούζι και πώς να χρησιμοποιείς μπουντουζιέρες για να ολοκληρώσεις κάθε εργασία, όσο απλή ή απαιτητική κι αν είναι.

  Αν θέλεις να μάθεις ακόμα περισσότερα, να ενημερωθείς για όλα τα διαθέσιμα μοντέλα και να βρεις μπουντουζιέρες χειρός σε τιμές προνομιακές που δεν υπάρχουν αλλού, επικοινώνησε σήμερα με την 3me.

  To εξειδικευμένο προσωπικό μας θα λύσει κάθε απορία σου και θα σε βοηθήσει να κάνεις την καλύτερα αγορά για τις ανάγκες σου.

   

  Δες όλα τα νέα μας προϊόντα

   

Επικοινωνία

3ME Sign Θεσσαλονίκη:

Γ. ΤΣΟΝΤΟΥ 27-29, 546 27

Τ: 2310 524 360, 2310 524 361

e-mail: info@3me.gr

Αρ. ΓΕΜΗ: 122293804000

3Me Sign Αθήνα:

Καλλιρρόης 184-186 & Δημοφώντος 157-159

118 52, Άνω Πετράλωνα

Τ: 210 34 17 280 -2

e-mail: sales@3me.gr

Αρ. ΓΕΜΗ: 122293804000

Μπαξεβανίδης Α.Ε.:

ΒΙ.ΠΕ.Θ. - Σίνδος

570 22, Θεσσαλονίκη

Τ: 2310 782 200, 2310 780 114

e-mail: info@baxevanidis.gr